avatar

Allt fler unga blir beroende av datorspel

Skrivet av admin. Postat i Bad Company 2, Battlefield 1942, Battlefield 2, Battlefield 3, Battlefield Heroes, Battlefield Moments, Featured, Video

Tagged:

Publicerad den februari 01, 2012 med 6 kommentarer">6 kommentarer

Tv4 nyhetsmorgon tog upp ”problemet” med att allt fler unga blir beroende av datorspel. Hela frågan om datorspel har fått ett uppsving senaste månaderna, forskare munhuggs mot varandra i olika debatter om de är farliga eller beroendeframkallande.

Tycker du att du spelar för mycket eller känner att du måste spela varje dag? Det kanske är en ny ”drog”, den så kallade ”FPSdrogen” eller vad tycker ni?

Fler%20unga%20blir%20beroende%20av%20dataspel

GD Star Rating
loading...
Allt fler unga blir beroende av datorspel, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Om admin

avatar

Bläddra Arkiverade Artiklar av

 • Jag har själv suttit i samma situation, konflikt med förälder med begränsningar framför datorn osv. Allt är beroende på individ hos den unga, 8-10 år är lite litet att börja bli ”beroende” och att föräldrarna borde sätta ner foten redan tidigare när han/hon märker att det går över gränsen. Det är hemskt att höra att det är så unga som är beroende utav WoW och andra spel. 

  Ut och lek, även fast datorn är framtiden så ska inte personen i fråga hälsa eller skola bli drabbad utav det. Jag har varit beroende, men lyckats med hjälp av föräldrarna insé att jag är det och vill kämpa för att visa det motsatta. Föräldrarna måste ha ett stadigt grepp om det, sen att man lär sig kommunicera med andra människor, lära sig förstå engelskan osv. Det är bra, mycket bra. Men det ska inte behöva drabba sin egna hälsa.

 • Odesjord

  Jag e beroende och även fått läkardiagnos om mitt beroende. Är dock stolt över det o kallar mig gärna nörd

 • Vet inte hur det var i din situation Andreas men utan att döma någon känns det som att föräldrarna måste ta tag i det tidigt, tror det gynnar alla.

  Men en del kanske tycker det är skönt att barnen sköter sig själva, vad vet jag :/

 • Tim Lundberg

  Asså jag är spel beroende. Fast jag har lärt mig skit mycket på det. T.ex engelska. Matte. Lag arbete. Press.  och mycket andra grejer. 

 • Man sa samma sak om radion, gramofonen, biografen, TV, Video, Pop-musik, Internet etc etc

  I rest my case

 • Daniel L

  Så sant så, jag fasar över dagen då de inte har någonting nytt och skadligt som antingen skall korrumpera eller förslava de unga att klaga över, helst i diverse diskussionsorienterade tv program. 

  P.S. Eden hälsar så glatt.