Battlefield 3 Kartor

Grand Bazaar

Striden om centrala Teheran som bara beräknades ta ett fåtal dagar har nått sin andra vecka. De hårda sammanstötningarna mellan Ryssland och USA fortsätter i jakten på att få erövra denna uråldriga stad. 

Man blir inskickad i striden två veckor efter att den startat, så en hel del byggnader och fordon i denna trånga stad är redan förstörda och under brand när man kommer fram. Kartan är speglad så att de flesta gränder och gångvägar ser ungefär likadant ut för båda sidor.

Caspian Border

En rysk pluton med prickskyttar har satt upp en temporär bas på Turkmenistans sida av den Iranska gränsen och har börjat ta över gränskontrollen. 

 

Caspian Border var gjord för det typiska fordonsstriderna som battlefield är känt för. Jämfört med öken- och stadskartorna så är det mer grön vegetation och skog. Gränskontrollen som delar upp kartan i två lades till för att skapa en mer intressant spelupplevelse, både visuellt och spelmässigt. Caspian Border är den kartan man ska spela om man är ute efter den ultimata fordonsupplevelsen då nästan alla fordon finns med där.

Seine Crossing

USA invaderar Paris som är under kontroll av Ryssland och striderna pågår för fullt i distrikt 7. (Kommer Frankrike någonsin att vinna ett modernt krig?)

 

Siene Crossing är uppdelat i två delar av floden som har samma namn som första delen av kartans namn, Seine. Kartan innehåller en del stora vägar där fordon kan patrullera men också trånga gränder där infanteri kan ta sig fram. Man kan även söka taktiska platser att gömma sig på så som på andra eller tredje våningen i ett hus, såvida inte fasaden är bortsprängd. Kör man rush på denna karta så kommer den sista MCOM-stationen vara placerad i en bank, som har den största interiören på hela kartan. Detta gör att de som attackerar måste ändra sin taktik lite.

Noshahr Canals

USA attackerar en stor hamn vid Noshahr-kanalerna vid den Iranska kusten. Den djupa hamnen utgör en bra strategisk plats då stora fartyg kan ta sig in och lasta av materiell.

 

För att skapa något som inte är likt de andra kartorna gjorde DICE Noshahr Canals. Kartan har en stor mix av gameplay för både infanteri, landfordon och vattenfordon. I spelläget rush så starta de som attackerar på ett hangarfartyg och får använda sig av amfibiefordon, helikoptrar och båtar för att ta sig till hamnen. Alla baser har ett och samma tema; industri. Dock så har alla en liten egen stil vilket till exempel är bangård, uttårkad hamn och flygfält. Denna karta har dock en lite fokus på infanteristrider.

Kharg Island

Kharg Island är Irans största terminal för olje-export. Tar USA över området så tappar Ryssland sin viktiga tillgång till Irans oljereserver. 

 

Kharg Island är den andra kartan som är gjord för strider med båt. Karg Island är en ö i persiska havet, nära Irans kust. Det är lite mer fokus på fordon då det är lite längre avstånd mellan öns flaggor. Som ”attacker” i spelläget rush så börjar man, precis som i Noshahr Canals, vid kusten och den första basen är bra försvarad. Efter det öppnas det upp lite mer och det blir lite lättare för de som attackerar.

Operation Firestorm

Storyn till den är att USA och Ryssland går på en hård attack för att erövra Irans största oljekälla. Den som får kontroll över området får även full kontroll över sektorn samt viktiga byggnader.

 

Operation Firestorm är en av de största och mest fordonsvänliga kartorna i Battlefield 3. Till spelbar yta så är denna karta 3 gånger större än Atacama Deserts vilket är en av de största kartorna i Battlefield Bad Company 2. Området har byggarbetsplatser utplacerade som ger bra möjligheter för infanteri till att gömma sig på olika höjder.

Tehran Highway

På denna karta så attackerar USA ett område som har viktiga tillfartsvägar till Teheran, Irans huvudstad. De går in under nattens mörker i ett försök att ta över staden medan ryssarna har satt upp försvarsposter vid huvudingångarna. 

Man börjar ute i förorterna och jobbar sig successivt in i staden. Denna nattkarta med missiler som lyser upp himlen har en mix av både infanteri- och fordonsstrider. Man börjar i ett öppet område där mycket plats för fordon finns och jobbar sig sedan in i ett mer trängre område där strider med fordon inte längre är i fokus.

Damavan Peak

Striderna utspelar sig i ett bergsområde som ger en stor fördel för den som erövrar den i striden om hela sektorn. Det som är viktigt med att gå in och ta över området är en viktig radarstation som är placerad där.   

Damavan Peak, internt kallad Base Jump, är gjord för att DICE ville att spelarna ska kunna utföra base jumping. Den här kartan har även den största höjdskillnaden som någonsin funnits i Battlefield-franchisen, och den ska tydligen vara väldigt vacker att titta på ner från marken. I spellägena rush och squad rush kommer de som attackerar att få börja på en bergsrygg och få hoppa ner ca 500 meter. Ju längre in på kartan man kommer, ju mer fordonsstrider blir det. Det kommer även finnas en tunnel som går in i berget på slutet.

 

Operation Métro

Hårda strider vankas när USA går in för att ta centrala Paris för att erövra det finansiella distriktet. Det ryska luftvärnsinstallationerna i Chardonnay Park är förmodligen det första målet. 

Operation Métro var den kartan man fick spel apå under E3, alphan samt betan. Så många har nog redan hunnit testa hela banan. Tanken med Operation Métro var att det skulle bli lite variation när man kör i spelläget rush. Man börjar i en vacker park, går sedan ner i sönderbombade tunnlar och via tunnelbanan så tar man sig upp i centrala Paris.

DLC: Back to Karkand

 

Strike at Karkand

(Bild från BF2)

 

Sharqi Peninsula

(Bild från BF2)

Wake Island

 

Gulf of Oman

(Bild från BF2)

GD Star Rating
loading...
Battlefield 3 Kartor, 5.0 out of 5 based on 3 ratings