avatar

Battlefield 3 Klaner : Deadbeat

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 3, Featured, Intervju, Klanrelaterat

Tagged:

Publicerad den november 25, 2011 med 10 kommentarer">10 kommentarer

En ny vecka på BFstuFF.se och dags för en ny klan i vår följetong.
Denna veckan är de Deadbeats tur att få ett par minuter i rampljuset.

Deadbeat är klanen som dykt upp från nästan ingenstans och tagit den svenska Battlefield 3 Squad rush 4 vs 4 scenen med storm genom att på en gång komma in i scenen och nolla stora väletablerade svenska namn som t.ex eyeGaming och HMC.

Det ryktades även om att Deadbeat lyckats ragga ihop en huvudsponsor till sitt lag och därmed även på väg att byta namn så vi på BFstuFF.se tog och letade upp Phierman för att försöka få ett snack med han om vad som försiggår bakom kulisserna i Deadbeat.

Jonne : Halloj Phierman !Jag hörde ryktas om att ni i Deadbeat bytt namn på klanen, något du kan bekräfta och hur kommer de sig i så fall att ni valt att byta namn ?

Phierman : Jo, det är sant. Jag har suttit och diskuterat med Team Firestars ledning angående framtider i spelet och hur det såg ut framöver för våra egna lag, det visade sig att man haft problem att få igång ett riktigt lag i Team Firestar och istället har det varit lite mer ”Pub heroes” som varit med och spelat lite då och då, men ingenting stabilt. Vi fick helt enkelt frågan om vi vill komma in och spela under deras community och sponsor utan att de ändrar något på vårat lag i sig. Från våran point of view såg det ut som en eventuell möjligthet så vi diskuterade runt det hela och det slutade med. De hade inget lag, det hade vi. Vi hade ingen sponsor, de hadeTS Innovatio med exempelvis Firestar som produkt bakom sig Win / Win helt enkelt.

Jonne : Deadbeat är för dom flesta gamla Battlefield räver ett ganska så okänt namn, är laget ett helt nytt ihopplock av spelare eller har Deadbeat varit med och krigat i några andra spel innan Battlefield 3 ?

Phireman : Deadbeat fanns under 2142 tiden fick jag förklarat för mig av han som rekryterade mig inför Bad Company 2, men det var väl just i Bad Company 2 som vi körde på. Jag tog över som ledare och vi körde igång på ESL/CB samt diverse småturneringar men tyvärr så var spelet så pass dåligt i clanscenen att det helt enkelt inte fanns någon som helst lust att försöka hålla sig kvar. Under hela 8v8 ESL ladderns tid mötte vi bara 1 lag, sen dess låg vi etta tills vi slutade. Det säger mer om aktiviteten än om våran egna skill. Tyvärr dog det helt enkelt. 4v4 spelade vi för all del, men det var mycket problematiskt även där med regelverk och limiterade servertools. Det ledde helt enkelt även det till att man lade ner, EA/Dice verkade inte visa någon som helst plan att försöka göra ett dugligt klanspel. Efter detta har vi haft lite vila men vi drog återigen igång inför BF3 med ett ihop-plock av spelare. Bland annat 2 Medlemmar från 2142 klanen AFOS, samt en spelare som tidigare varit i Druidz och likasinnade spelare helt enkelt. 

Jonne : Hur kommer det sig att ni fastnade för just Battlefield 3 ?

Phireman : Som sagt, innan spelade vi andra spel i Battlefieldscenen, så det var väl mer eller mindre bara naturligt att man hoppade på tåget nu när BF3 kom. Saken är väl den att detta spel är så mycket större i spelarantal när det gäller klanlir än vi sett tidigare vilket helt klart gjort att man valt att satsa. Spelet i sig känner jag behöver mycket jobb, både med servertools och spelstilar, men vi får se vad BTK ger oss och förhoppningsvis utvecklas spelet med iallafall en liten tanke på oss som försöker köra på.

Jonne : Dom allra flesta svenska klaner i Battlefield 3 satsar på Conquest 8 vs 8 men hitentills har jag bara sett Deadbeats namn bland Squad Rush 4 vs 4 ligorna.
Har ni några planer på att utöka och satsa även på 8 vs 8 eller är 4 vs 4 det som gäller för er del även framöver ?

Phirerman : Så har det varit. Vi har kört på SQrush enbart för att det varit GO4BF3 spelstilen tidigare, den kommer ju nu dock bytas till 8v8 men det känns inte som det är svaret på allas frågor. Jag vill ha en 5v5 CQ i nuläget men vem vet, det kanske finns något även bättre. Vi tänker helt klart köra på den spelstil som blir dominant, och denna ihopslagning med Team Firestar ger oss större möjlighet att gå på 8v8 utan att behöva slänga in allt för många nya medlemmar. Men som sagt, vilken spelstil vi kör beror helt på vilken som är dominant.

Jonne : Vi som följer BFtuFF´s 4 vs 4 Cup har nog lagt märke till att ni från Deadbeat varit aktiva i cupen både genom att försöka få ordning på reglerna men även spelmässigt.
Vilka andra ligor satsar ni på för tillfället och hur ser målsättningen ut för Deadbeat framöver ?

Phireman : Vi har försökt att få reglerna så bra som möjligt precis som alla andra, men framför allt så vill vi att reglerna ska tillåta skill och taktiker mer än spray’n’pray. Det vore helt enkelt kul om BFStuff’s turnering klarar sig vidare efter det här och får mer folk intresserade av att lira. Utöver BFStuff’s 4v4 cup kör vi även mycket i ESL dock. Vi försöker köra så mycket vi hinner med, men det är tyvärr en del no-show som gör det omöjligt att möta så många man vill. Vi har även signat oss på bla BF3 League men inte spelat någon match där ännu. Förrutom allt detta spel så är målsättningen att vara ett av de bättre lagen rutom i Sverige och även Europa, och med tanke på tidigare pracc’s mot de ledande så känns det inte alltför långt borta. Notera att vi även alltid söker efter nytt material att jobba med, så var inte rädda för att ta kontakt med oss.

Jonne : Då får jag tacka så mycket för att du tog dig tid att svara på dessa snabba frågor och önska er lycka till framöver !

 

 

Vill Din klan synas på BFstuFF.se ?

Ta då kontakt med oss på vårt forum som du hittar HÄR

GD Star Rating
loading...

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av