avatar

Battlelog samt VoIP kommer att kräva en plugin för att funka.

Skrivet av SnowBlind. Postat i Battlefield 3, Featured, Information, Intervju, Nyheter

Tagged: , ,

Publicerad den september 18, 2011 med 7 kommentarer">7 kommentarer

Jag skickade tidigare idag en fråga till Joakim Bodin (@jbripley) , battlelogutvecklare hos DICE, om battlelog kommer kräva en plugin. Till svar fick jag detta:

Detta betyder alltså att VoIP förmodligen kommer köras genom battlelog eftersom att han verkar prata om samma plugin. Frågan är om det kommer vara två olika VoIP, eller om Joakim kanske anser att han sa lite för mycket. För när jag frågade honom om det alltså är så att VoIP’n i själva spelet går via battlelog, så fick jag det typiska svaret ”Vänta tills Open Beta så får du se. :)”.

Battlelog kommer att spela en stor roll i battlefield 3, och är kort sagt en del av spelet. ”To remove any player confusion: #BF3 PC and #Battlelog can’t exist without each other, one builds on the other to make the complete game.” skrev Joakim på twitter för någon dag sedan.  Sen tidigare har vi redan vetat att man bland annat kommer vara tvungen att söka och ansluta till servrar via battlelog. Mer om battlelog kan du läsa här.

Tack till LoA som kom med lite mer info:

Jag som var med i alfan kan väl tillägga lite grejjer här.

Battlelog och Battlefield 3 kommer använda ESN:s tjänster. http://www.esn.me/

ESN har 3 olika produkter, BeaconPush, Planet och Sonar.

Beaconpush hjälper battlelog med att uppdatera hemsida i real-time, alltså så fort någon låser upp något så måste du inte refresha sidan. Det syns direkt.

Planet antar jag är ett program som DICE använder för att skapa Battlelog.

Sonar är helt enkelt det som VOIP kommer använda sig av. Alltså, själva hemsidan kommer inte bli någon nerladdning, dock kommer ESN:s tjänster hjälpa DICE att uppdatera spelen så snabbt som möjligt, eftersom det ingår en ”updater” i hemsidan.

I alfan så behövde jag bara ladda ner ett paket en gång, vilket tog 5 sek. sen kunde jag spela, snacka, skriva i forumen, ja, allt. Smile

Iallafall, jag spelade med en kompis, och kvalitén i Sonar (VOIP) var riktigt bra. Det var inga fördröjningar överhuvudtaget. Jag tror att om ett helt lag kan kommunicera med varandra så kommer detta bli grymt!

GD Star Rating
loading...

Om SnowBlind

avatar

Sista året på gymnasiet, Twitter , battlefield och generellt internetstök är vad jag håller på med!

Bläddra Arkiverade Artiklar av