avatar

Battlelog uppgraderas ordentligt till Battlefield 4

Skrivet av caponx. Postat i Battlefield 4, Featured

Tagged: , ,

Publicerad den september 21, 2013 med 2 kommentarer">2 kommentarer

De flesta vet nog vad battlelog är vid detta laget, det har varit både ris och ros men de flesta har nog förstått vad Dice hade i åtanke med Battlelog från början. Men blev det som dom hade tänkt sig? mja vem vet.

Dock så har Battlelog byggts om rejält inför Battlefield 4. Dagens ord för nya kommande Battlelog får bli integration och nu tänker jag inte nyanlända flyktingar som ni kanske trodde. Nej Dice har tagit steget längre och integrerat battlelog som en typ av overlay som du kan komma åt inne i spelet (äntligen..).

ingame_overlay

Här är några exempel på vad som är nytt.

Du kan ändra alla dina loadouts live på t.ex. mobilen samtidigt som du spelar och detta kommer sparas direkt, vilket innebär att om du är bra på multitasking kan du spela samtidigt som du ändrar dina loadouts på mobilen samtidigt. Detta går naturligtvis också på webben och fungerar på samma sätt till konsolerna.

web_loadout3

Battlescreen vägen till vinst?

Har ni hör talas om Battlescreen, vad tusan är detta för påhitt? Det handlar helt enkelt om en en typ av karta som fungerar som fungerar lite som Commander kartan i  Battlefield 2, fast det går inte göra exakt lika mycket. Tanken är att du för mest effektivitet använder denna kartan på tex en surfplatta, den är helt live och visar dig en överblick av dina mål samt du som Squad leader kan ge order genom denna kartan.

Det blir ett helt nytt sätt att spela på, så länge du klarar av att hålla reda på alla skärmar kommer du ha en klar fördel.
web_battlescreen

För alla som gillar statistik (vem gör inte det?), nu kommer GEO statistik. Detta innebär att du slipper tväla mot halva jorden i statistiken om du inte vill. GEO innebär att man ställer in vart man bor i Sverige och efter detta kan du tävla mot din egen stad,län eller land. Vem blir bästa BF4 spelaren i Örebro,Malmö, Stockholm?
tablet_leaderboards
Enligt bilden nedan ser det nästan ut som man kan tävla om bästa spelare på gatunivå, men är osäker på detta då inget officiellt har framkommit om detta.

tablet_leaderboardsspecific

Man kommer även bli indelad i 10 divisioner, likt FIFA´S säsong system. Du kan alltså hamna i Division 1-10 vilken kanske triggar alla att kämpa ännu mer för att nå division 1. Detta gäller både per stad,land,län och global.

I tillägg till allt detta kommer man även spara ner ännu mer data från varje spelomgång, så även om du inte var bäst den rundan kanske du var bäst på att springa,snubbla,spränga folk eller ja vad som helst. Det blir alltså lättare att bli bra på ”något” även om du kände att det gick åt skogen den omgången.

Man har finslipat en hel del på statistiken och översikten över sin statistik i BF4. Så tanken är att allt ska blir mer lättöverskådligt.
web_soldieroverview
web_assignments

Missions.

Vi har tidigare skrivet en del om detta som står i denna nyhet, så bland annat om Missions. Missions är ett sätt att kunna utmana sina polare (upp till 4st) på specifika uppdrag som du själv skapar. Som i exemplet nedan handlar det om att bli bäst Assualt. Allt detta kan du naturligtvis se både på din mobil,platta,konsol och webben.

ingame_notification_missionlead
Från mobilen.


mobile_mission
I den nya versionen av Battlelog ska man även kunna joina andra servrar utan att behöva stänga av spelet, eller hoppa ur den servern man är på.

Tack Dice!

GD Star Rating
loading...
Battlelog uppgraderas ordentligt till Battlefield 4, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Om caponx

avatar

Jobbar som tekniker på ett IT företag.

Bläddra Arkiverade Artiklar av