avatar

BFstuff besöker Copenhagen Games

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 3, Featured, Klanrelaterat, Lan

Tagged: ,

Publicerad den mars 30, 2013 med 3 kommentarer">3 kommentarer

Det är inte ofta klockan ringer 08.00 en röd dag efter en tuff arbetsvecka. Igår inträffade just detta och därmed var det dags att förbereda sig för att ta tåget till andra sidan sundet för att besöka Copenhagen Games med syftet att ser hur egentligen blev med Norton Battlefield Challenge.

Med tanke på att endast tre lag anmält sig till Norton Battlefield Challenge var förväntningarna inte de högsta under resan ner till Köpenhamn – men som man brukar säga; hoppet är det sista som överger en. Väl på plats i Köpenhamn visade GPS´en att det var dags att ta en promenad genom Köpenhamns mindre trevliga kvarter för att ta sig till Ökneshallen.

20130329_121046Första tanken som slog mig när jag lade ögonen på Öksnehallen var…eller nej – vi lämnar det där. Hur som helst, väl innanför dörrarna väntade ett mediapass (utan att jag egentligen beställt något) på mig, stort tack till den som fixat detta åt oss! Inne i hallen väntade ett väl uppbyggt LAN bestående till största andel av av inbitna eSportare i alla dess former – det spelades CS:GO, LOL, Starcraft…och även Battlefield 3 i ett litet hörn.

Vi backar bandet bandet ett par timmar; innan avfärd var tanken att följa Battlefield 3-turneringen som jag hoppades skulle ha fyllts på med lag som anmält sig på plats för att tävla om de 2000 Euro som låg i potten – dessa förhoppningar grusades tyvärr illa kvickt.

20130329_130735

Oroligheterna började redan när jag upprymd och glad traskade till Crew-avdelningen för lanet för att söka upp de ansvariga för för BF3-turneringen. Väl där får som svar från en kvinna med ’Head-admin’ tapetserat på tröjan att administratörerna för BF3-turneringen inte satt bland de andra i crew och att hon helt enkelt inte kunde svara på var eller hur BF3-administratörerna jobbade.

Säga vad man vill, men en sak som denna knäcker inte en norrlänning – därefter gav jag prompt ut på jakt efter det ovannämnda hörnet där det skulle spelas Battlefield 3. Efter att ha tagit mig förbi ett gäng spelare som slog sönder datormöss med slägga i något sponsorjippo och ett par andra konstigheter så hittade jag äntligen en dator där det spelades Battlefield 3 public som aldrig förr.

20130329_130612

Från denna stund så blev saker och ting helt plötsligt ljusare när jag stötte ihop med BF3-laget SiXFinns och även den kända danska spelaren LundDK. Jag frågade ut dem om både Battlefield 3 och turneringen i sig – det visade sig att turneringen bestod av två danska mix-lag och finnarna från SiXFinns, ungefär här slutade min bevakning av Norton Battlefield Challenge i brist på saker att bevaka .

Efter detta bakslag inriktade jag resten av besöket åt att försöka komma underfund med hur en turnering som anordnats i en av nordens största städer med en prispott på 2000 euro + andra prylar inte kan dra åt sig mer än tre fjuttiga lag. Efter att ha strosat runt på Copenhagen Games under ca 5 timmar så kan jag säga att det inte är själva kvalitén på eventet som är boven – tvärtom, i min mening var det ett av de bättre LAN jag besökt och då har jag besökt en hel del.

Jag tog hjälp av LundDK och spelarna från SixFinns för att försöka komma fram till varför situationen ser ut som det gör och fick ett välbekant svar – DICE / EA har helt enkelt inte brytt sig om eSport-spelarna som de sa att de skulle göra och tyvärr verkar det inte finns något större hopp bland spelarna jag pratade med om att detta ska förändras i Battlefield 4.

20130329_162908

När jag nu sitter på tåget hem och försöker summera det hela så vet jag egentligen inte vad jag ska säga – under dagen fick jag se spel som befann sig i Betatest-stadiet och som spelats av högt stående organisationer under LAN:et.

De spelade inte detta ”betaspel” på grund av dess grymma grafik eller ljud – utan helt enkelt för att spelets utvecklare bryr sig om spelarna och uppmuntrar till turneingsspel. Som jag tidigare sa är hoppet det sista som överger oss men tyvärr börjar även det sista hoppet överge stora delar av den eSportande Battlefield-scenen.

GD Star Rating
loading...
BFstuff besöker Copenhagen Games, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av