avatar

Bfstuff.se besöker Dice – Intervju med Daniel ”zh1nt0” Matros

Skrivet av Jonne. Postat i Bad Company 2, Battlefield 2, Battlefield 3, Featured, Intervju, Nyheter

Tagged:

Publicerad den augusti 01, 2011 med 3 kommentarer">3 kommentarer

Vi på Bfstuff.se slog upp ögonen tidigt i fredags morse för att hoppa på morgon flyget till Stockholm för att besöka DICE och ha ett snack med DICE community manager Daniel ”zh1nt0” Matros.


© – Bsk.se

De första man slås av när man stiger in i receptionen på DICE är alla priser som finns uppstaplade i glasskåpen längs den långa korridoren till kontoren, om man inte förstått tidigare hur bra DICE lyckats med sina spel så gör man de nu, där finns priser från alla möjliga ställen blandat med ”guldskivor” som DICE fick efter t.ex 2 miljoner sålda ex av Battlefield 2 eller 1 miljon sålda ex av Battlefield 1943.

Men vi på Bfstuff.se åkte inte hela vägen till DICE kontor endast för att ta en titt på deras prisskåp, utan vi var ute efter att få ett snack med just Daniel ”zh1nt0” Matros.

Efter en liten guidad tur på övervåningen på DICE så satte vi oss ner för att prata om hur de kommer sig att just zh1nt0 började spela Battlefield och hur han tillslut hamnade på Community manager positionen på DICE.

Enligt zh1nt0 så började allt en vacker dag efter att han tröttnat på Age of Empire och ville testa FPS spel som CS och Quake i stället men ändå inte blev riktigt nöjd förens hans far dök upp en dag med en kopia av Battlefield 1942 och ville att zh1nt0 skulle testa de eftersom de var ett nytt svensk bolag som gjort just de spelet och tack vare de så fastnade han i Battlefield serien och har sedan dess spelat allt från Battlefield 1942 till Bad Company 2.

 

Hur kommer de sig sen att han ramlade in som community manager på DICE han som enligt sig själv börjat läsa till lärare en gång i tiden ?!?

”Jag tröttnade helt enkelt på att jobba med ungar, de var inte min grej”

Som han sa med glimten i ögat, efter att sedan jobbat en kortare period på ett IT företag i Stockholm där han inte trivdes allt för bra så fann han DICE ansökan för tjänsten som Community Manager.

”Jag satt verkligen 5 timmar och skrev ihop personligt brev / CV eftersom jag verkligen ville ha de jobbet och sedan låg jag på och ringde och ringde för att se om dom läst mitt CV, efter 2 veckor så hade dom läst igenom de och den vägen är de. Det är otroligt svårt att komma in i datorspelsbranschen idag har jag hört. Folk likställer det med modebranschen och musikbranschen. Det jag kan säga är att man måste våga visa framfötterna. Man måste våga hoppa på de olika platsannonserna, och inte vara rädd att skryta eller erkänna vad man kan och inte kan göra.”© – Bsk.se


Jag frågade även zh1nt0 om han och DICE är medvetna om den kritiken som kom från en hel del spelare under Battlefield 2 tiden där t.ex namn listor med väldigt många tusen namn skickades in för att stoppa en patch till Battlefield 2 men ingenting hände och om de fått honom att bli extra taggad i sitt jobb som community manager när han vet att många varit kritiska mot DICE.

Enligt zh1nt0 så var han medveten om detta och han trodde sig ha även sitt eget namn på just den tidigare nämda namn listan men de var inget han la något större energi på.

”De finns alltid folk som tycker olika, på twitter så får jag in t.ex 100 nya tweets varje morgon där 2 personer kan klaga på hur dåligt de är med 3D spotting och sedan 2 rader ovanför så skriver vissa andra hur underbart de är med 3D spotting.

Spel är en så otroligt individuell upplevelse trots att man kan ta del av det i ett stort kollektiv av spelare. Smak är så odefinierbart och det är därför som vi lägger ner mycket tid och resurser på att få det rätt och perfekt varje gång.”

 

Zh1nt0 påpekade även många gånger hur viktigt han tycker de är att folk har egna åsikter om vad dom tycker om spelet och hur dom mer än gärna lyssnar till folks åsikter om spelet även dom negativa åsikterna.

Jag tog även upp ämnet e-Sport, de är helt klart ett  hett ämne bland många och där väldigt många tycker att DICE satsar på fel saker och  nöjer sig med att släppa t.ex endast ”Friendlists” till spelen ( som i Bad Company  2 )

”Många såg Bad company 2 som en uppföljare till Battlefield 2, Bad Company 1 / Bad Company 2 och Battlefield 1943 hade Battlefield namnen eftersom dom gjordes av just oss på DICE, men spelen var byggda för konsol  och inga riktiga uppföljare till Battlefield 2 som många trodde, den riktiga uppföljaren till Battlefield 2 är Battlefield 3.

De fanns t.ex en Battlerecorder byggd för Bad Company 2 men på grund av att den var för ostabil och krashade så ville vi inte göra det tillgängligt. Det är mycket viktigare för oss att spelet i sig håller högre kvalitet än saker vid sidan om. Självklart är Battlerecorder en fantastisk funktion, men den funktionen måste ju också prövas och vara stabil nog.

Vi kommer att satsa hårt på e-Sporten när de gäller Battlefield 3 och de kommer att dyka upp mycket intressanta saker som har med e-Sporten att göra framöver”


© – Bsk.se

Hur ser de då ut med Battlerecorder och Lanstöd till Battlefield 3 ?

”De är inget jag kan bekräfta eller förneka.

Battlefield 3 är så stort och under uppbyggnaden så man skulle kunna tänka på de som ett träd med en massa grenar som sticker ut som ska färdigställas, allt från hjulen på flygplanen och hur alla vapen ska låta och fungera så jag kan tyvärr inte säga något om Battlerecorder eller Lanstöd fast jag vill, för fast om jag skulle veta att de finns i planerna just nu så kan de lika gärna försvinna innan spelet släpps”

”Ett annat bra exempel på att vi satsar på e-sporten är våran närvaro på Dreamhack senast och även att vi kommer att ha ett samarbete med Dreamhack framöver”

Hur ser detta samarbete ut ?

”Du frågar faktiskt rätt person, men om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt, de kommer att finnas ett samarbete mellan oss på DICE och Dreamhack men hur de exakt kommer att se ut är inte klart ännu”

De har diskuterats mycket om ”Mod-tools” senaste tiden och EA gick förra veckan ut med information om att de inte kommer släppas vid release.

”Ja de stämmer, även Patrik Söderlund har gått ut med den informationen, Mod-tools kommer inte finnas med vid release”

Kan de tänka sig att ni kommer att släppa mod-tools till Battlefield 3 framöver i någon patch ?

”Ja de är mycket möjligt”

Finns de några planer på att släppa ”inf-mode” till Battlefield 3 ?

”Det väntar vi med att kommentera :) .”

Ett av problemen med Bad Company 2 var ju att de inte fans någon konsol vilket begränsade möjligheterna att ställa in grafiken etc, kommer de finnas någon konsol till Battlefield 3 ?

”För tillfället så finns de en konsol i Battlefield 3, om den däremot kommer att finnas med vid release är tyvärr inget jag vågar svara på”

© – Bsk.se

Hur har reaktionerna varit på Alfan ?

”Vi har fått väldigt bra med feedback från dom som spelar alfan, de mesta handlar om Squad systemet och 3D spotting. Det handlar också om själva gameplayet. Rush är i sig ett mer hardcore perspektiv i BF än vad Conquest är. Det är då ännu viktigare för oss att balansera vårt spel i det läget.”

Som nog många av er vet så söker DICE en till Community Manager så vi tog och frågade zh1nt0 vad en community manager bör ha för egenskaper för att lyckas med jobbet.

”Galen, ne men lite galen måste man vara på samma gång som man är lugn och harmonsik och Låt inte som en robot när ni skickar in ansökan, vi lägger mycket vikt på personlighet i CV´et som kommer in och att den som söker kan bjuda lite på sig själv. Jag sitter hellre i en intervju med en person som erkänner att han inte vet något om något specifikt ämne än någon som stakar sig fram och prompt säger att han/hon kan allt som det pratas om under själva mötet.

Man måste självklart även vara beredd på att jobba väldigt mycket”

Vi fick även reda på att under April månad när zh1nt0 testkörde nya Karkand banan som släpps till Battlefield 3 att någon lagt till en butik i Karkands gränder som går under namnet ”Dolphin Dive” om denna butiken finns kvar vid release vet varken zh1nt0 eller vi i nuläget.

Efter en kopp kaffe och en biljardmatch så var de dags att hoppa på flygbussen tillbaka till Arlanda

Vi på Bfstuff.se vill Tacka Daniel ”zh1nt0” Matros och Dice för den inbjudan vi fick och därmed chansen att skriva denna artikeln.


// John ”Jonne” Malmström

 

GD Star Rating
loading...

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av