avatar

Dag 2 från DHS12 Dinosaurier och E-sport och en massa annat..

Skrivet av caponx. Postat i Battlefield 3, Dreamhack, Featured, Klanrelaterat, Map pack, Nyheter, Patch

Tagged: , , ,

Publicerad den juni 18, 2012 med Inga kommentarer">Inga kommentarer

Dag 2 från Dreamhack fyllde BFstuFF crewet på med ytterligare 2 personer. Vi fick tid att gå runt och njuta av alla utställare samt lyssna på alla Hallå skrikandes från stora hallen.

Vi hade tänkt att försöka bevaka BF3 turnerningen med bilder och video på DHS12 men insåg snabbt att denna turnerning vad i stort sett nerkastad i källaren och det var nästan omöjligt att få en överblick av alla spelande lag, detta berodde på att BF3 inte hade någon central plats utan alla lag befann sig utspridda över hela arenan.

Man kan tycka att en turnerning med 50 000:- i prispotten ska få lite mer uppmärksamhet med tex en egen hörna/område. Men så var inte fallet, det fanns tex knappt ens information inne på DH om själva turnerningen. Bland alla starcraft,Hon,Cs egna bås fanns inget som ens nämnde namnet Battlefield, lite synd tyckte vi!

Tex hade Hon som ”vanligt” en egen läktare med livestreamad video direkt från de viktiga matcher med 2 kommentatorer som höll i gång i ren VM final anda. Varför får inte BF3 denna uppmärksamhet, för det är ju trots allt ett bra spel?!

Ja svaret på detta låter jag vara obesvarat men de flesta vet nog varför.

Presentation av Daniel Matros Community Manager på Dice

Vi besökte även en presentation där zh1nt0 pratade lite om hur det är att arbeta på Dice som GCM. En ganska lättsam och öppen frågestund följde strax därefter, under de 45 minuter som denna presentation höll på haglade det frågor från alla håll i publiken och tyvärr han man inte med alla innan DH’s crew var tvungen att avbryta det hela.

Dreamhack Summer - Elmia, Jönköping

Jag ska försöka skriva ner några här nedan och svaret som Daniel gav.

Fråga: Kommer det komma några Dinosaurier till Battlefield 3?

Daniel: Det finns inget designbeslut på att inte ha med några Dinosaurier  till BF3 i framtiden, men vi känner att Dinosaurier inte riktigt passar in i miljön. Mestadels eftersom det är ett modernt spel och en modern konflikt.

BFstuFF.se notering: Även om vi vet att Daniel inte får säga vad han vill om beslut och kommande information så fick vi intrycket att det definitivt inte kommer några dinosaurier till BF3.

Fråga:  Kommer det dyka upp några Svenska vapen i BF3 framöver, precis som Carl Gustav i Bad Company 2?

Daniel: Denna frågan överlämnade han delvis till Tim Kjell (Stormonster) som satt i Publiken. Han svarade att han gärna skulle vilja se Svenska vapen i kommande spel. Men att i BF3 kommer det inte dyka upp några flera vapen utöver de som finns. Detta beror på att ”minnet” är fullt på konsolplattformarna så har man inte mer plats att trycka in fler vapen i BF3. Så nej inga Svenska vapen i BF3.

Fråga: Kommer Dice släppa någon form av E-sport stöd till BF3 eller tex låta någon annan icke EA/Dice person göra en modd som kan ge lan stöd?

Daniel: Bach på Dice nämnde förra gången han var på Dreamhack att man var där för E-sporten. Detta har vi fått äta upp ett flertal gånger. Mångapå Dice inklusive mig själv vill se att detta händer och diskussioner har funnits om E-sport. Problemet med detta är att vi har inte haft möjligheter att fokusera på att skapa något unikt för E-sporten då vi har valt att prioritera andra saker inom BF3 före.

Om vi ska göra ett stöd för E-sport vill vi inte göra det halvdant eller apa efter någon annan, utan då vill vi skapa det bästa som finns på marknaden. Detta har det inte funnits någon tid till just nu, med största sannolikhet kommer det inte något stöd för E-sport till BF3 även om vi inte har tagit ett formellt beslut att lägga ner tankarna på det. Vi ser hellre detta i framtida titlar i så fall.

BFstuFF.se notering: Återigen märker vi att Daniel inte får säga exakt vad han vet eller tycker, men kan med 99% säkerhet säga att det inte kommer något stöd till BF3. Det är dock väldigt intressant att man hintar om att man ”kanske” gör detta till framtida titlar. Det är då inte så svårt att tro att det kommer ytterligare titlar inom BF (dock inte förvånande) men med förhoppningsvis ett stöd till E-sport.

Det samma gäller för Spectate och Battlerecorder, här fick vi också intrycket att det inte kommer att dyka upp hur mycket vi än vill.

Fråga:  Vad betyder Matches på Battlelog?

Daniel: Tyvärr kan jag inte svara på detta just nu, men mer information om Matches kommer inom kort.

Detta var lite av det intressanta från presentationen, eventuellt kommer BFstuFF.se Prinsen av Brie uppdatera detta inlägg med mer reflektioner framöver. Dreamhack pågår fortfarande och vi har som ni vet en Live blogg där vi uppdaterar med info från DH. BFstuFF.se Herman håller tappert koll på det mest spännande in i det sista. Besök våran DHS12 dedikerade sida HÄR

GD Star Rating
loading...
Dag 2 från DHS12 Dinosaurier och E-sport och en massa annat.., 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Om caponx

avatar

Jobbar som tekniker på ett IT företag.

Bläddra Arkiverade Artiklar av