avatar

Dags för Runda 2 i BNL

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 3, Featured, Information, Internationellt, Intervju, Klanrelaterat, Nyheter

Tagged: ,

Publicerad den februari 15, 2012 med 2 kommentarer">2 kommentarer

Den här veckan står Operation Firestorm och klassikern Strike at Karkand på schemat i BNL ( BFstuFF Nordic League )  Operation Firestorm erbjuder luftstrider och luftherraväldet kommer vara en nyckelfaktor. Samtidigt finns det dock goda möjligheter att hålla två av tre flaggor även utan luftherraväldet (i motsats till Kharg Island senast). På Strike at Karkand blir det inga krussiduler utan rena infanteri och fordonsstrider. Kommer rutinen från Battlefield 2 att hjälpa eller stjälpa spelarna som är vana vid kartan sedan tidigare?

Den här veckan genomförs tippningsomgången i samband med Lundis från BFHQ.se. Lundis har skrivit om division 1-2 och division 5, medan jag (Jonne) har haft hand om division 4 och division 3. Vem som får flest rätt mellan mig och Lundis kanske blir veckans snackis? Skulle du vilja gästtippa eller utmana en kompis på en tipsningsomgång inför ögonen på hela BFHQ.se och BFstuFF.se, hör av dig!
( Poängen 3-0 / 2-1 etc delas ut genom följande sätt att varje lag får 1 poäng per vunnen karta och sedan får laget som har mest antal tickets efter 2 kartor 1en extra poäng med sig )

Division 1

Trönderbataljon – Paranoia e-Sports
Lundis: 1-2
Jonne^: 1-2
Norrmännen har revansch att utkräva efter förlusten i den första omgången av ligan, medans finländarna gör entré efter att spenderat den första omgången på läktaren. Trönderbataljon har en stabil laguppställning för 8on8 Conquest med pålitliga infanteri, luft och fordon. Det lyfter dock aldrig riktigt… Paranoia e-Sports har sin styrka i infanteri och levererar på detta plan, vilket man märkte under senaste Go4BF3. Trots ett luftherravälde kommer norrmännen inte kunna knipa flaggorna på Firestorm i den utsträckning man behöver och på Karkand kommer finländarna plocka fram björkriset och låta valjägarna smaka på detta.

Schweinhund från Paranoia e-Sports – We are going up against TB, and the big guestion is our jet pilots. At the ground we can win them, but dunno about their pilots. We got new pilots and they dont have mutch experience yeat, although the last games in ESL gave me little hope for continue. I dont know about our key player, I only hope good team play from us and mayby then we have chances to win.

Egosto –  VIP-Gaming
Lundis: 2-1
Jonne^: 1-2
Danskarna överraskade senast och trots det faktum att många av deras bästa infanterispelare inte finns representerade när det gäller 8on8 Conquest eller denna ligan, blir man att räkna med. Samtidigt ställs man mot samspelta finländare som förvissa är starkast på marken, men kan leverera även vad gäller fordon och luft. Svårtippat!

Division 2

Clan 1430 – Crack Clan Nordic
Lundis: 0-3
Jonne^: 0-3
Krusken ville att jag skulle skriva en tippning som gav Clan 1430 segern med 3-0. Det går bara inte. Inget ont om Clan 1430, men deras divisionstillhörighet är dessvärre felaktig och mot Crackers Clan med landslagsspelare (och Krusken) möter man ett omöjligt motstånd. Det kommer sluta med seger med ”mycket mot noll”. Något nytt poängrekord tror jag dock inte på och jag hoppas att Clan 1430 kämpar för sin överlevnad.

FinRecon –  Heroes Must Conquer
Lundis: 0-3
Jonne^: 0-3
Finländarnas rekogniceringspatrull blev överkörda i den första omgången. Om detta har blivit en lärorik läxa och medfört en ökad mängd PCW:ande eller om det tvärtom blivit en besvikelse och avsaknad av PCW:ande är oklart. Klart är dock att Heroes Must Conquer har en stabil laguppställning med välrutinerade herrar och inte ska möta några nämnvärda problem på din promenad mot segern.

Hexagon e-Sports –  Muttley
Lundis: 3-0
Jonne^: 3-0
Jag hade en del förhoppningar på Muttley faktiskt. Huruvida det var Heroes Must Conquer som var duktiga i den första omgången eller Muttley som var dåliga kommer säkerligen visa sig framöver. Dock blir det svårt med en värdemätare i denna omgången, eftersom danskarna ställs mot Hexagon e-Sports, som har en både jämn och spetsig startuppställning samt dessutom en fin tradition av PCW:ande. Förhoppningsvis visar Muttley att min ursprungliga bedömning var felaktig och krigar till sig en poäng, men mest troligen tar sexkanterna hem detta med ett rent bord.

Division 3

Finish Death Squad – Bellator stiti Exinferis
Jonne^: 2-1
Lundis: 3-0
Finnarna slog sina landsmän i Community of Fun ganska övertygande förra veckan, sammtidigt som HeXagon e-Sports Academy piskade norrmännen. Jag tror däremot att Bellator stiti Exinferis har mer att prestera och kommer tack vare sina gamla kunskaper dom tagit med sig från Karkands bakgator under alla Battlefield 2-åren att plocka en poäng.

Community of Fun – Bravo Foxtrot 30
Jonne^: 2-1
Lundis: 2-1
Båda lagen fick en tung start i ligan med förluster, där Bravo Foxtrot 30 gick utan poäng och Community of Fun bara fick en poäng. Nu går ryktena om att Bravo Foxtrot 30 synts till på B2K-kartorna under den gångna veckan. Sant eller inte? finländarna kommer nog ändå bli för svåra, men svenskarna kan åtminstone glädjas åt sin första poäng.

 LateX – Hexagon e-Sports Academy
Jonne^: 2-1
Lundis: 3-0
Seriefinal redan i den andra omgången? Jag tror inte det är farligt att redan nu gå ut med att LateX och Hexagon e-Sports Academy kommer att vara med och fightas om förstaplaceringen. LateX har däremot sin ledare Glennish ute på dom sju haven och därmed ospelbar. Men på samma gång så kan vi finna spelare som Jeppan, Artica och Finn i startuppställningen. Spelare som spenderat alldeles för många timmat på ESL där dom nött ut alla Karkandsgator om och om igen och som därmed kommer att visa att ”nadepixlarna” över cirkus fortfarande sitter kvar i blodet. Dessutom har man långt bak i kulisserna strategen Luktegott som sägs förberedda en särskild överraskning på Firestorm… Motståndet består däremot av Hexagon e-Sports Academy som enligt säkra uppgifter PCW:at en del under veckan för att kunna prestera en ordentligt match.
Firestorm kommer bli en jämn historia där jag tror att Akademin drar det längsta strået. I slutändan får dock lärlingarna helt enkelt nöja sig med en poäng.

Binko från LateX: Jag tror det blir den svåraste matchen i divisionen och vi vet att de har praccat ett tag till skillnad mot oss som ännu bara spelat tre stycken 8v8. Vår styrka borde vara på Karkand då vi inf-mässigt är duktiga. Nyckelspelaren kommer vara Klsit som räknas minst som två inf, men det går inte utesluta S1rap som styr oss dumskallar med järnhand. Måste nog säga att S1rap visar oss låset och Klsit öppnar det.
GizzmokWak från Hexagon e-Sports Academy: Matchen mot LateX nu på torsdag tror jag blir vår tuffast match i denna divisionen. Vi har praccat banorna en del nu och det känns faktiskt som att detta kommer gå vägen. Har lite små detaljer att slipa på, men det skall vara fixat tills dess. Hur det än går så kommer vi vara beredda och bjuda på en bra fight.Nyckelspelaren i denna fight skulle jag säga är någon av våra plåtburksförare eller pilot då dessa roller spelar stor roll på dessa kartor. Må bästa lag vinna!

Division 4

 Death From North – Swedish Special Forces
Jonne^: 3-0
Lundis: 3-0

Swedish Special Forces fick sig ett tufft välkomnade av ett lag från våra grannar i väst förra matchen och får denna veckan försöka ta ut sin frustration på ett lag från våra grannar i öst i stället. Tyvärr kommer dock ”döden från norr” att slå till allt för hårt mot våra specialstyrkor (remember Vinterkriget mot Ryssland).

 Trönderbataljon –  camperGamarna
Jonne^: 2-1
Lundis: 3-0
Trönderbataljonens bouleförening visade förra veckan vilka gubbar som regerar på slagfälten i Battlefield 3 genom att slå Dad’s Army med övertygande 465-0. Samtidigt visade camperGamarna finländare att gamar flyger bättre än F-35:or och stal en poäng i den jämnaste matchen som spelades i den första omgången. Jag tror denna matchen kommer att gå till historien som en av dom jämnare matcherna i denna den andra omgången (och kanske rentav ligan som helhet), men där Trönderbataljonen troligtvis fått lite taktiktips från sina vänner i den högsta divisionen och därmed väger lite tyngre.

 Dad’s Army – Commando Nord
Jonne^: 1-2
Lundis: 1-2
Mitt hjärta slår hårt för gubbarna i Dad’s Army och förhoppningarna finns att Hillbillie lärt sig hantera ”plupparna” även i Battlefield 3 och att Coke och Ancient lärt sig ratta fordonen på oljefälten i Firestorm och Karkands smala gränder. Däremot visade Commando Nord förra veckan att dom vill vara med och slåss om uppflyttningsplatsen till den tredje divisionen genom att slå Swedish Special Forces med övertygande 597-0. Även om tanken på att fortsätta segermarschen är god, får man nöja sig med 2 poäng denna gången.

Sir Tommy från Commando Nord – Dad’s Army is well known to us and we go way back since the good old days in Up-North. They are a fantastic bunch of guys which I think represent much of the same core values as us. The upcoming match will be a nice clean match and I think we are strong enough to take 3 points this time. It’s not hard for me at all to predict our mvp, it will undoubtedly be our awesome pony-style Daffman. We are all looking greatly forward to meet Dad’s again and we wish them good luck in the future.

Division 5

 Immediate Reaction Forces – Lapplandjaegers
Lundis: 2-1
Jonne^: 2-1
Den andra omgången bjuder inte bara på seriefinalen i division 2, utan även seriefinalen i division 5! Både norrmännen och lappmännen knep stabila och klara segrar den första omgången. Vem som mätte ett dåligt lag eller vem som hade tur den första omgången ska nu visa sig. Immediate Reaction Forces som flyttades ner hela vägen från den första divisionen har min röst, även om jag har hört mycket gott om Lapplandjaegers som på relativt kort tid dykt upp som ett namn man kanske kan förvänta sig mer av framöver.

 T-Birds Squad –  Runngun.se
Lundis: 1-2
Jonne^: 0-3
Smiska sist, som smiska först och smiska bäst! Två revanschsugna gäng krigare. Runngun.se har genomgått en generationsskiftning sedan man senast spelade mot dessa under Battlefield 2. Numera står hoppet till Imse, att leda sina trupper till seger. På andra sidan möter man ett äng danskar som åtminstone jag hade en del förhoppningar på inför den första omgången. T-Birds Squad har ändå synts till i infanterisammanhang och kanske är Karkand deras rätta hemmamiljö? Svårtippat, eftersom man egentligen inte vet så mycket om något av lagen. Lottdragningen sade att Runngun.se tar hem det.

GD Star Rating
loading...
Dags för Runda 2 i BNL, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av