avatar

Hej då specializations – Hej Field Upgrades och klasspecifika inriktningar

Skrivet av Daniel L. Postat i Battlefield 4, Information, Nyheter

Tagged:

Publicerad den augusti 16, 2013 med Inga kommentarer">Inga kommentarer

Spexiga karaktärsrenderingar i all ära, men det gömde sig allt en hel hög synnerligen smarriga bitar information i det senaste blogginlägget i DICE ’The Road to Battlefield 4’-serie. Mer specifikt så var det klasser och specialiseringar som stod på tapeten.

Specialization-systemet såsom det ser ut i Battlefield 3 är dött, borta, skrotat, kastat på tippen. Här för att ta dess plats i Battlefield 4 är Field Upgrades – ett utökat system med större möjlighet för finlir och att skräddarsy klasser efter den roll du vill spela.

Det fungerar som så här; du väljer en bestämd ’karriär’ bestående av fyra specialiseringar, dessa låser du sedan upp en efter en genom att ta dig för gärningar som gynnar din squad – såsom att reparera fordon, kasta ut ammunition, hälsa, och följa order från din squad leader. Du kan följa din framgång på den logiskt namngivna Field Upgrade Progress Bar – eller som den kommit att kallas internt på DICE – ’Bro Bar’.

BroBar-640x222

Field Upgrade Progress Bar – från och med nu och evigt känd som ’Bro Bar’.

Fokuset på just squad-baserade gärningar kommer förhoppningsvis leda till att det nu finns ett påtagligt incitament till att hjälpa sin squad och inte bara springa iväg likt en rädd liten råtta så fort det hettar till. Hmmm? Bitter? Jag? Aldrig.

Varje klass kommer ha fyra uppsättningar att välja mellan, två av dessa är globala – varav den ena fokuserar på specialiseringar av anfallskaraktär och den andra på specialiseringar av en mer defensiv natur.

“Offense starts with SPRINT and goes through AMMO, MORE GRENADES, and REDUCED FALL. These give you quicker sprint speed, more available ammo magazines, one extra hand grenade, and allows you to fall from greater heights without taking any damage, respectively.”

“Meanwhile, the Defense path will net you ARMOR, COVER, FLAK, and QUICK REGEN. These grant you increased protection from shots to the chest, a decreased rate of being suppressed, decreased damage from explosions, and a shorter time span before the out-of-combat health regeneration kicks in.”

Resterande två uppsättningar kommer vara klasspecifika och tillåta spelare att rikta in sig på en speciell roll. Assault-spelare kommer till exempel kunna välja mellan en ’Combat Medic’- och en ’Grenadier’-inriktning, ingenjörer kommer istället kunna fokusera antingen på att antingen reparera fordon eller ha sönder fordon via ’Mechanic’- respektive ’Anti-Tank Soldier’-inriktning.

Som du kanske har gissat vid det här laget har antalet specialiseringar utökats kraftigt – från de sju som finns representerade i Battlefield 3 kommer det i Battlefield 4 finnas hela 25 specialiseringar att tillgå. Nedan finner ni hela samlingen.

SPECS

De flesta av specialiseringarna låter tämligen vettiga, men det är ett par av dem som får mig att rynka på ett oroat ögonbryn, jag tittar på er Armor och Quick Regen. Men istället för att jag skall gubba ned mig helt här tänkte jag istället ännu en gång jaga tag på ett par grabbar för en akut-podcast och tvinga dem att prata om saken.

 • The Road to Battlefield 4: Tweaked to the Core
 • GD Star Rating
  loading...
  Hej då specializations - Hej Field Upgrades och klasspecifika inriktningar, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

  Om Daniel L

  avatar

  En bitter gubbe fången i en ung mans kropp.

  Bläddra Arkiverade Artiklar av