avatar

Kan BF slå COD ?

Skrivet av Jonne. Postat i Bad Company 2, Featured, Information, Intervju

Tagged: , ,

Publicerad den januari 06, 2011 med 2 kommentarer">2 kommentarer

Aftonbladet har idag publicerat en trevlig intervju med Patrik Söderlund som är chef för EA´s Racing och Shooter spel och pratat lite med honom om hur han ser på framtiden för tillexempel Battlefield serien.

De är kanske inte stor nyhet att EA / Dice är ute efter att få Battlefield serien  o växa sig större än Call Of Duty serien, frågan är väl om dom någonsin kommer att lyckas ?

– Dice har jobbat med ”Battlefield” i många, många år och naturligtvis finns det ett kommersiellt syfte med det. Men den här studion är såpass stor med så många olika människor så att så länge det finns en aptit på att göra ”Battlefield”-spel bland dem som jobbar här, och de verkligen tycker det är roligt, så kommer vi fortsätta med det. Vi hade en väldigt stor kommersiell framgång med ”Bad company 2”. Det är första ”Battlefield”-spelet som slagit igenom på konsol. Idag pratar man om två shooters, det är ”Battlefield” och ”Call of duty”. Det är de enda två shooterspelen folk spelar. Okej, har du en Xbox 360 så spelar du även ”Halo”. Så var det inte tidigare.

– Idag finns det en enorm lust inom Dice att sig dit ”Call of duty” är. Att göra ett bättre spel än dem som attraherar fler kunder. Det finns ett klart uttryckt, kanske lite kaxigt och arrogant, mål. Men också ett relativt realistiskt mål där folk som jobbar här på allvar kommer att göra allt de kan för att konkurrera med ”Call of duty”

Ni kan hitta hela den trevliga intervjun HÄR

GD Star Rating
loading...

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av

  • Svampsi

    Imo så är CoD ett singleplayer spel. Med det menar jag att man springer runt själv i princip hela tiden o bara skjuter. Inget lagspel över huvud taget och det är vad som gör BF spelen så mycket roligare! Att man sitter i en squad med några personer och kör tillsammans för att överta flaggor eller vad det nu är man ska göra :)

    Gogo Battlefield!

  • Bluered-sf

    Svampsi: Och det är väl just av den anledningen som CoD är ett större spel. Det är enklare än Battlefield på flera fronter, vilket även lockar ”casual gamers”. Man går in o man pangar. Kort och gott, Counter-Strike fast snyggare grafik. Detta gör det även enklare för de yngre generationen att spela.

    Håller dock med dig givetvis, Battlefield är ett betydligt bättre spel. Har nu spelat några timmar Black Ops, och i ärlighetens namn så har jag inte haft något kul alls.