avatar

Krönika: Det finns en klan för oss alla.

Skrivet av Jonne. Postat i Bad Company 2, Battlefield 2, Battlefield 3, Featured, Klanrelaterat

Publicerad den september 12, 2011 med 7 kommentarer">7 kommentarer

.

En del av er har nog inte ens orkat öppna krönikan för på grund av topicen en stor del av er andra slutar nog att läsa krönikan inom kort och muttrar någonting i stil med att ”åt helvete med klan spelarna”

Den stora anledningen till att jag skriver detta är för att jag att de finns väldigt många spelare där ute som sitter och spelar public ensam på kvällarna och inte egentligen vet hur dom ska komma få en plats i den där låsta squaden med spelare eller om dom någonsin kommer att få spela i en klan.

Hur kommer de sig att jag ”Jonne” sitter och skriver en krönika som denna till er ?
De hela började väl om vi backar tillbaka bandet till år 2003 då jag köpte en kopia av Battlefield 1942 eftersom att patch 1,6 nyligen blivit släppt till CS och jag som många av andra blev less på CS i den vevan och ville testa något nytt.
Jag gjorde som dom allra flesta spelare som köpt en kopia av Battlefield att jag läste på baksidan av ”Cd-fodralet” om alla dessa fordon som man kunde köra och dessa enorma ”Multiplayer” kartor där 64 spelare kunde kriga mot varandra samtidigt.
Efter många timmars flygande på El Alamein eller ubåts körande på Wake Island så minns jag så väl att jag tänkte att ”Jag ville också vara med i det där gänget som springer tillsammans och cappa flaggor”.
Efter lite betänketid så tog jag modet till mig och skrev ihop en tråd på Battlefield Community sidan ”BFCentral” som existerade fram tills för ett par år sedan och fick ganska så snabbt svar från en klan som då gick under namnet ”Dad´s Army”.

Dad´s Army var ett trevlig gäng i olika åldrar som spelade tillsammans för att ha så skoj som möjligt på slagfältet men även för att kunna ta spelandet till en lite seriösare nivå och därför var klanen med i den nordiska Battlefield ligan Up-North under många många säsonger.
Hur som helst så minns jag fortfarande 8 år efter jag spelade min första match ( PCW ) med Dad´s Army när ledare från klanen beordrade mig att hålla en av kullarna på kartan ”Guadal Canal”.
Uppdraget var att se till att inga flyg tog sin in från motståndarens hangarskepp med hjälp av Luftvärnskanonen som  var placerad högst upp på just den tidigare nämnda kullen.

Efter den dagen var jag fast i ”klanträsket” som de så fint kan kallas och spenderade många kvällar på Ventrilo tillsammans med Dad´s Army och träffade även många av medlemmarna på olika LAN events runt om i Sverige.
Efter ett X antal månader blev jag sedan klanledare för Dad´s Army, ungefär i samma veva valde jag att byta namn på klanen till eyeGaming för att försöka nå toppen i Battlefield 2 som spelades just då.
Många år spenderades i eyeGaming där vi inte bara spelade matcher nästintill varje kväll utan vi valde även att resa runt på LAN events till t.ex London och andra delar av Sverige fram tills att jag tillsammans med många av spelarna i eyeGaming valde att sluta spela sommaren 2008.

 

I efterhand kan jag se tillbaka på tiden som jag spenderade i t.ex Dad´s Army / eyeGaming eller någon av dom andra klanerna som jag hoppat in och spelat för under kortare perioder med ett stort leende, eftersom jag inte bara gjort de jag tyckte var väldigt kul, alltså att spela just datorspel utan jag fick även på samma veva träffa en väldigt massa trevliga människor som från att ha varit en röst på ventrilo numera blivit nära vänner även utanför spelandet.

Hur som helst så kanske detta skulle kallas en Uppmaning i stället för Krönika till alla er som sitter där och ute funderar om ni verkligen vågar ta kontakten med någon klan.
Till er kan jag säga rakt ut att ”gör de!” , de finns alltid en klan som passar, de finns klaner som spenderar många timmar varje dag på att bli bäst i spelet men de finns även dom klanerna som hellre sitter på en Ventrilo / Teamspeak etc och hoppar in tillsammans på någon public server lite då och då för att just komma åt gemenskapen som finns inom klanerna och på samma gång få ihop lite organiserat spel på public och slippa springa runt ensamma.
Och de bästa av allt är att alla är välkomna.

Det finns en klan för allihopa där ute, och jag tycker att ”Du” ska försöka hitta den som passar just ”Dig” !

Ett av all sätt som du kan försöka hitta en klan på är genom att skriva i ”Klansöknings-tråden” här på bfstuff.se

GD Star Rating
loading...

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av

 • Bra skrivet! :)
  Även jag har varit inblandad i communities (dock i andra spel) och jag måste säga att det är betydligt mycket roligare än att sitta ensam och nöta. :)

 • Nightrider

  Heep Dad´s Army (Dads) spelade nog alla omgångar i Up North när det var 1942, innan Dads och UN gick över till BF2. Det var nog någon av de sista säsongerna som du jonne tog över som cl och döpte om ett till Eye gaming.
  Om nu BF3 visar sig vara det spel det ser ut att bli och något liknande som un återuppstår så kommer nog Dad´s Army att åter stå där redo för strid med glimten i ögat och du kan lite på att då återkommer vi med fylleslagen på fredagar :D

  Dad´s:Nightrider

 • Cool story!

  Min story går så här! Jag träffade en norsk på WoW vi skulle gå instansen i Iron Forge. Men han sa att han skulle spela Halo på datan istället. Jag tyckte det var konstigt för jag trodde Halo var bara ett konsol spel. Jag lade då till han som vänn på skype! Detta var över tre år sedan och sedan dess har vi träffats flera andra människor på vägen som vi spelar med än idag, vi har träffats flera gånger irl, ”norsken” han har lärt sig väldigt, väldigt bra svenska. Vi delar samma hobby ” Air soft ” och vi är tokiga LAN spelare som kan lana i flera veckor i rad. Just nu ingår vi i en clan ”Deadly Sight” som vi hittade och där träffade vi ännu fler goa människor. Vi spelar mest public för tlllfället men när Battlefield 3 släpps så blir det nog en del Dreamhack lan och PCW:s.

 • Jonne

  Heep Dad´s Army (Dads) spelade nog alla omgångar i Up North när det var 1942, innan Dads och UN gick över till BF2. Det var nog någon av de sista säsongerna som du jonne tog över som cl och döpte om ett till Eye gaming.
  Om nu BF3 visar sig vara det spel det ser ut att bli och något liknande som un återuppstår så kommer nog Dad´s Army att åter stå där redo för strid med glimten i ögat och du kan lite på att då återkommer vi med fylleslagen på fredagar :D

  Dad´s:Nightrider

  Ohh att Night hänger här var en trevlig överraskning :)
  Ni kan vara säkra på att jag kommer in och trakaserar er på vent på fredag kvällar om ni kör igång igen :)

  Kanske ska vara lite tydligare i krönikan att de var först under bf2 tiden som dads bytte namn efter ett par säsonger, i 1942 var de Dad´s army hela vägen :)

 • Kul läsning:)

  Tror precis som du säger, bara folk vågar fråga eller ”hitta” en klan gör stor skillnad.

  Just att hitta en klan som passar kan vara lurigt, vart ska man vända sig etc?
  Mitt tips inför BF3 är att skriv en tråd i forumet så kommer folk säkert få upp ögonen.

  http://bfstuff.se/forumet/klanrelaterat-bf3

 • PerJohan

  Jag har varit rätt nyfiken på att hitta en clan, men känner igen det där med att inte ”våga”. Det känns som att alla klaner är väldigt seriösa, och jag har ju faktiskt tyvärr inte tid att spendera skitmycket tid i soffan framför spelet. Hus och fru pockar ju då och då på uppmärksamheten. Kanske inte i just den ordningen..*s*

  Men jag skulle enormt gärna vilja hitta ett gäng där man känner att det är helt ok att vara med och spela någon gång i veckan eller kanske i värsta fall någon gång i månaden bara. Just känslan av att få någon slags taktik tillsammans med andra spelare vore en häftig upplevelse, och skulle ju tveklöst ta mitt mp-spelade till helt andra nivåer. Nu springer man ju mest runt och dör hela tiden! *s* Det blir ju lite segt i längden och de gånger man hamnat i en bra squad där det automatiskt råkat bli lite samarbete så är det ju så enormt mycket roligare!

  Jag får helt enkelt kolla klansökningstråden och se om man kan hitta något som passar! :)

 • Anonym

  Det brukar alltid finnas ett lag för alla oavsett hur seriös man är, det gäller bara att hitta rätt gäng.

  Som du sa kolla gärna våran klantråd och skriv lite om dig själv där så kanske det dyker upp något bra framöver :)

  http://bfstuff.se/forum/forums/klanrelaterat.36/