avatar

Krönika: Spectator mode är här!

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 4, Featured, Klanrelaterat

Tagged: ,

Publicerad den juni 13, 2013 med 2 kommentarer">2 kommentarer

Som huvudadmin för BFstuff egna Battlefield 3-liga NordicLeague har jag under många kvällar slitit mitt hår; sittandes blind på bänken under matcher som avgjort hela säsonger – där endast de 16 spelarna på servern har möjlighet att ta del av allt det roliga.

Eller vem minns inte senaste finalen i Nations Cup mellan Sverige och Finland där spelare från båda sidorna gjorde tappra försök att streama matchen genom TwitchTV vilket ledde till kaos i slutändan och matchen fick avbrytas med Finland som segrare.

För er som undrar hur Spectator mode fungerar i Battlefield 4 har min medarbetare Daniel skrivit en behändig text angående just detta ämne.

Spectator

I skrivande stund har jag precis, för andra gången, kollat genom EA:s repris av de gångna dagarnas Battlefield 4-fyllda livesändningar från mässgolvet på E3 och jag har lite i smyg dreglat för mig själv när jag äntligen fått ta del av något som kan bli mycket mycket bra – jag pratar alltså om Spectator mode i Battlefield 4.

En del av er som läser denna krönika (om man vill vara givmild och ens kalla det det en krönika) rycker kanske på axlarna och tänker att det inte är någon ”big deal” med en spectator-funktion, men ack så fel ni har! Om vi bortser från att en stor skara spelare kommer att kunna följa matcher i Battlefield 4 live på till exempel LAN eller bara en vanlig online match via en stream så för pectator mode med sig mycket annat bra.

I tidigare spel ur Battlefield-serien hade vi Battlerecorder – vilket var, utöver ett verktyg för att titta på matcher, ett galant verktyg då det kom till att ta fast fuskare – vilket vi alla vet är ett stort problem i många spel.

920407_20050519_screen014

Jag är själv övertygad om att spectator-funktionen i Battlefield 4 kommer föra med sig möjligheten att nå en högre standard både då det gäller spelaren själv och de taktikerna som används – detta kommer vara en förutsättning för att Battlefield 4 överhuvudtaget ska kunna vara med och slåss med de större Esport-jättarna.

Med den informationen som vi sitter på för tillfället så är det förstås alldeles för tidigt att hylla eller såga Spectator funktionen alldeles för mycket, däremot hoppas jag innerligt att när väl löven börjar falla i höst och spelarna hittar tillbaka till sina datorer så kommer jag med flera att sitta och kolla på både live streams och sparade streams för att följa framstegen bland spelarna/klanerna likt vi gamla Battlefield 2 räver ägnade alldeles för många kvällar åt under dom gångna åren!

Det ligger även i planeringsstadiet att vi på BFstuff kommer hitta på något smarrigt rörande NordicLeague, Battlefield 4 och dess Spectator mode, men det, det får ni läsa om vid ett senare tillfälle!

Se nu till att vila upp er ordentligt i sommar så är ni är redo för det som komma skall!
 • Spectator Mode – Ett verktyg för den bekväme voyeuristen
 • GD Star Rating
  loading...
  Krönika: Spectator mode är här! , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

  Om Jonne

  avatar

  Din Norrlänning i Etern !

  Bläddra Arkiverade Artiklar av