avatar

Lanstöd – Numera ett minne blott.

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 4, Information, Intervju, Klanrelaterat, Video

Tagged:

Publicerad den augusti 24, 2013 med 1 kommentar">1 kommentar

Idag var dagen då Daniel Matros skulle förgylla alla eSportande ( eller kalla det vad ni vill ) Battlefield fans med nyheter som skulle få lagen att ringa hem spelarna tillbaka framför datorerna för att vara redo för vad som komma skall.Det var med andra ord Daniel Matros tur att prata om just eSport och Battlefield 4 under Gamescom.

Utan att fördjupa sig allt för mycket i det som sas under streamen så fick vi beskedet om att Battlefield 4 skulle sakna Lan Support, vilket mig personligen att gråta en skvätt… nästan i alla fall..däremot efter att jag lyssnat på Daniel Matros förklaring så kom snusnäsduken fram och tårarna torkades, men jag kan inte bestämma mig riktigt vad jag tycker om detta.

Jag har personligen varit aktiv inom Battlefield scenen i ungefär 10 år och ålat mig fram på El Alameins sandyner där jag försökt få in den perfekta minan framför en tysk tank till att nöta timme efter timme i Karkandsgränder och många av dessa timmar har spenderats på ofantligt roliga lan events. Under lanen har jag med mina kära vänner fått uppleva känslan av att spela med 0-2 i ping och snabbt kunna slänga upp en server som blivit en trevlig liten mötesplats mellan regnande medicpacks och knivar.

El alamein

Nu är då frågan, är denna tid förbi?

Jag tror tyvärr det, i alla fall tiden med egna servrar som surrat i lokalen och jag kan på ett sätt förstå Daniel Matros förklaring till det hela att mycket har hänt på 10 år. Bredbandet är så gott som uppbyggt ( i all fall i södra Sverige… ) och tiden då man satt på ett knackigt adsl modem i någon lägenhet är för vår del så gott som förbi, angående aspekten att det är för riskabelt att släppa serverfiler för att det kan kopieras ska jag inte ens gå in på eftersom jag personligen tycker det är en fruktansvärt dålig undanflykt.

På samma gång som jag försöker se positivt på det hela och gräva ner min bitterhet så minns jag allt för väl Nations Cup 2013 finalen mellan Sverige och Finland som fick avbrytas eftersom att någon kände för att det var roliga att överbelasta servern, i stället för att dessa 16 spelare skulle få göra upp om 1:a platsen.

Jag minns även SiXfinns final på lanet i Tjeckien som fick ställas in i våras och lagen fick åka hem utan att någon korats som vinnare eftersom att servrarna valde att sluta fungera under 1-2 dygn.

ea

Problem som dessa är absolut ingenting som får förekomma om Battlefield 4 ska ta steget in i finrummet som många av oss hoppas på, personligen är jag lite osäker om Battlefield 4 har det som behövs men jag är på samma gång en av dom sista som lär ge upp hoppet.

Som sig bör så har vi här på BFstuFF.se även olika åsikter om just detta så jag tycker ni ska ta er tid att även läsa Daniel L´s analys av Daniel Matros snack från tidigare idag. Det ryktas även om en podcast som ska dyka upp lägligt inom en snar framtid där Daniel och jag skall försöka övertyga varandra om vad som är rätt och fel om just eSport!

GD Star Rating
loading...

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av