avatar

Patrick Bach: ”e-sport är ingenting som vi kan bestämma”

Skrivet av Daniel L. Postat i Battlefield 4, Information, Klanrelaterat

Tagged:

Publicerad den augusti 08, 2013 med 5 kommentarer">5 kommentarer

I sin intervju med Battlefield.no talar Patrick Bach även om hur DICE ser på Battlefield 4 som ett spel för e-sport och hur de utvecklar spelet med e-sport i åtanke, men inte som huvudfokus.

“Alltså, e-sport är ingenting som vi kan bestämma. Vi kan skapa ’features for competitive gaming’, men att kalla det e-sport – njae. Men vi har väldigt många ’competitive features’ – alltså, spectator kan användas till ’competitive gaming’ men du kan också använda det till att göra egna filmer, eftersom vi vet att många människor vill göra egna filmer, så du kan använda det som en redigeringsstudio så att säga. Ehm, men det är klart att det finns massor av ’features’ som är ’competitive’ – absolut.”

När han vidare får frågan att E3-uppvisningen av flerspelarläget i Battlefield 4 ’tyder på att spelet går mot e-sport’ svarar han med följande;

“För oss är e-sport snarare ett… när man plockar upp ett spel för att använda det som en ’e-sports game’ så är det snarare ett bevis på att ditt spel är solitt, inte tvärt om. vi Försöker bygga ett solitt spel med lite fuskare, med olika möjligheter att ’spectata’ och så vidare – om man sen vill använda det för e-sport så är det givetvis bra.”

Fokus ligger istället på att snickra ihop ett så bra och solitt spel som möjligt – med en viss fokus på funktioner som skulle kunna användas i e-sportigt syfte. Efter det är det upp till e-portiga spelare och organisationer att plocka upp spelet.

“Vi vill ju bygga ett spel som är som e-sport, det vill säga att det känns rättvist, det känns balanserat, det känns som man kan använda olika taktiker för att vinna, att du har samma element. Sen, det är lite grann som att uppfinna fotboll – gör du det för att det är kul, eller gör du det för att FIFA-organisation ska använda sporten och göra en ’business’ av det? Så för oss, det är så svårt att säga ’vi gör det för e-sport’ för vi är ingen e-sportsorganisation.”

Jag tycker detta låter som ett vettigt tänk – men sedan är jag inte den mest insatte eller för den delen intresserade då det kommer till e-sport. Är det måhända någon som är bättre insatt och vill rätta mig såväl som herr Bach?

 • Battlefield.no intervju med DICE – Patrick Bach
 • GD Star Rating
  loading...
  Patrick Bach: ”e-sport är ingenting som vi kan bestämma”, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  Om Daniel L

  avatar

  En bitter gubbe fången i en ung mans kropp.

  Bläddra Arkiverade Artiklar av