avatar

PGC Lan

Skrivet av Jonne. Postat i Battlefield 3, Featured, Information, Internationellt, Intervju, Klanrelaterat, Nyheter

Tagged:

Publicerad den februari 17, 2012 med 2 kommentarer">2 kommentarer

Ett av dom mest kända vårtecken är inte som många kan tro tranorna vid Hornborgarsjön utan snarare är PGC  Lan ett av dom mesta återkommande vårtecken ( iaf för oss spelare ;) ).
Även detta år är det dags för PGC Lan som kommer att arrangeras den 17-20 Maj i Braås strax öster som Växjö.
Det finns sammanlagt 106 platser på detta lan och inträdet till lanet ligger på 350:- för hela helgen och lägger man till 100 kr extra så bjuds man även på mat.

  • Information LAN 2012
  • Insläpp: Torsdag 12.00 (17/5-2012)
  • Avslut: Söndag 14.00 (20/5-2012)
  • Plats: Braåsgården, Sjösåsvägen 15, 360 42 Braås
  • Antal platser: 106
  • Pris (utan mat): 350:-
  • Pris (med mat): 450:-

Under lanet utlovas det t.ex en Battlefied 3 Squad rush 4 vs 4 turnering med 5000 kr i prispengar ( 3000 kr till 1:an , 1500 kr till 2:an och 500 kr till 3:an ) och självklart även mycket annat kul.
Själva Battlefield 3 turneringar startar den 17:e klockan 20.00.

Vi på BFstuFF tog och sökte upp Robin Skoglund som är en av dom ansvariga för PGC Lan för att fråga honom om lanet och framtidsplaner.

Jonne: Tjena Robin ! PGC Lan är känt bland många av oss gamla Battlefield 2 spelare för att vara ett stort och omtyckt lan, tyvärr så har väl som jag förstått det intresset sviktat dom senaste året, vad tror du detta beror på och hur ska ni försöka locka tillbaka besökarna ?

Robin: PGC-LAN är idag och kommer alltid förbli en del av PuBBeN Gaming Community:s sidoverksamhet. Vilket också är en möjlighet för oss att skapa ett större intresse för föreningen totalt sett.
Men under den ”gamla” lantiden när vi spelade Battlefield 2 så låg ett betydligt större fokus på att nå ut speciellt till bfhq:s forum gällande våra lan, vilket kanske inte varit fallet till de senaste 3-4 arrangemangen.
Anledningen till att intresset har svalnat från olika håll kan vara många, såsom att några säkert har slutat hänga vid datorn och fått nya intressen.
De kan av någon anledning hittat nya LAN att åka på, eller att vissa haft gammalt groll bakom sig eller dyligt.Men det man då kanske inte tänker på är att idag så är PGC-LAN totalt förändrad med nya ansvariga personer med en helt ny syn på hur LAN skall arrangeras, PuBBeN:s förening har många nya medlemmar och framför allt betydligt fler än tidigare vilket gör att även vi har blivit tvugna att förändra oss.
Så därför har ett helt annat ”tänk” kring tävlingar/jippon som tidigare inte arrangerats väckts. Vi har ändrat strukturen helt enkelt samt en del kanske ännu inte hartagit in att vi
gått vidare från gamla tider till nutid istället. Att locka tillbaka en gammal publik är givetvis aldrig lätt, men med tanke på att vi numera satsar hårt på seriösa
tävlingsarrangemang/sidoaktiviteter m.m. och har en hel del nytt folk i organisationen så borde man kanske vara lite nyfiken på vad som hänt sedan man besökte oss sist. Som exempel så har vi numera en helt ny hemsida som hade sin release 2012-02-15 där vi helt från början fokuserat på smidigheten att registrera sig på sidan/anmäla sig till lanet/betala för sin biljett/skapa teams inför tävlingarna/joina tävlingar med sitt lag samt skapat nya funktioner som Facebook, Twitter, ett välfungerande forum och sist men inte minst ett betydligt bättre support alternativ.
En rejäl ansiktslyftning helt enkelt gentemot förra LAN-sidan. Adress är samma som tidigare: www.pgclan.se

Jonne: Lanet går som sagt av stapeln i den lilla byn Braås några mil utanför Växjö, hur kommer de sig att ni arrangerar lanet i Braås och inte i t.ex Växjö dit folk skulle ha väldigt mycket lättare att ta sig ?

Robin: Ja, du har rätt att det är enklare för folk att ta sig till Växjö i stället för Braås. Men vi tycker att i Braås har vi en lokal som för tillfället är en bra lokal för oss, som har det vi vill ha och mer där till.
Det ligger i en fin natur så det finns möjligheter att göra roliga aktiviteter ute som t.ex grilla, bada och bara sitta ute i solen och umgås med skönt folk. Inomhus är det en väldigt fin lokal där vi kan sätta upp 106 datorplatser, det finns ett biljardrum där vi kan spela biljard och även finns det möjlighet till bastu. Så vi tycker att det är en bra lokal för oss tills vi fyller den lokalen och kan kolla utåt.

Jonne: Hur ser er målsättning ut för kommande lan och även framöver ?

Robin: Vi är fyra stycken i PGC lan som har stora framtidsplaner! Vårt första mål  är att fylla Braåsgården för ett i framtiden kunna titta in till Växjö där det finns större lokaler och som du sa innan, att det är lättare för folk att ta sig till Växjö istället för Braås. Vårt mål är inte att bli ett Dreamhack men vi ska bli större än vi är nu och bli mer E-sport inriktat. Vi ska ha mer turneringar med större prispotter men man måste börja någonstans och det gör vi här och nu. Men vi kommer inte in till Växjö tyvärr utan eran hjälp men den hoppas vi få till sommaren då vi har vårt lan.
Fyller vi lokalen nu till sommarn  så ser det ljusare mycket ljusare ut flytta in till Växjö redan Sommarn 2013.

Jonne: Vi har många läsare som aldrig hört talas om PGC Lan eller Braås tidigare, varför tycker du dessa personer ska ta sig till PGC Lan och Braås framöver ?

Robin: Vi tycker det är väldigt synd att dom aldrig hört talas om PGG lan och Braås innan för folk som har varit på vårt lan har varit väldigt nöjda.  Vårt lan har en väldigt go stämning där folk delar samma hobby och alla är väldigt goa.
Folk har aldrig behövt vara rädda för att saker ska försvinna. Vi har turneringar i Battlefield 3 och CS 1.6 där kanske prispotterna inte är så stora nu men desto mer folk som kommer så väcker vi intresset hos företag som kan hjälpa oss att göra lanet större och bättre. Jag var inte crew första gången jag var på ett PGC lan och jag var väldigt nöjd med lanet, efter det har jag varit på 2 lan till och nu är jag själv högt delaktig i att få PGC lan att växa och bli bättre. Jag hoppas personer ger PGC lan sin chans att vissa att vi är ett lan att räkna med.

 

Känner ni redan nu att ni vill anmäla er till lanet eller helt enkelt bara ute efter mer information, se då till att klicka er vidare till PGC Lan´s Hemsida

GD Star Rating
loading...
PGC Lan, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Om Jonne

avatar

Din Norrlänning i Etern !

Bläddra Arkiverade Artiklar av